CÉDRUS HORGÁSZTÓ – ahol minden kifogható

Ha egy horgász tökéletes helyet keres, nálunk megtalálja. Megszámlálhatatlan kapás, kulturált környezet, teljes komfort.

szakacs_sisak.jpg

Recepetek a horgászok
nagy örömére.. Nevetés

13267_harcsapaprikas-turoscsuszaval_n.jpg

Harcsapaprikás túróscsuszával

(Egy kis energiadús, erőfeltöltő készétel, felkészülve a kimerítő horgászatra!)

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg harcsafilé (4 szelet)
  • bors 
  • pirospaprika
  • liszt az elősütéshez és a habaráshoz
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csuszatészta vagy fodros nagykocka
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg túró

Elkészítés:

1. Aprítsuk finomra a hagymát, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is.

2. A tésztát főzzük meg al dente (nem főzzük szét, hanem fogroppanósra, általában 20 percig főzik a tésztát a háziasszonyok, de ezt 5-10 perces műveletre redukáljuk le folyamatos kóstolással, ez tésztától függ).

3. A füstölt szalonnakockákat pörcösre sütjük, majd leszűrjük.

4. A halat besózzuk, majd lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük a visszamaradt szalonnazsírban minden oldalán.

5. A halat kivesszük, és egy kis zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Amint elkészült a pörköltalap, ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan meg-megforgatva pároljuk (20-25 perc).

6. Amikor kész a tészta, egy kevés tejföllel összekeverjük, tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisült pörcét.

7. A halszeleteket kiemeljük óvatosan a pörköltszaftból, majd tejfölösen behabarjuk, és a halat visszahelyezve készre forraljuk (5 perc).

8. Ízlésesen tálaljuk. Forrón, azonnal.

(Robull recepte)


 

pontyragu.jpg

Pontyragu puliszkagombóccal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg pontyszelet
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • A raguhoz:
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 kis fej hagyma
  • 10 dkg piros húsú paprika
  • 5 dkg gomba
  • 5 dkg savanyú uborka
  • 1 teáskanál tárkony
  • 2 dl tejföl
  • A puliszkagombóchoz:
  • 2 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 15 dkg kukoricadara

Elkészítés:

A halakat megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát kis darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az uborkát karikákra vágjuk.

A halat lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát 1-2 percig elősütjük. Tányérra tesszük. A visszamaradt zsiradékban kipirítjuk a szalonnát, majd rátesszük a hagymát, és azt is megpirítjuk kicsit. Végül rátesszük a paprikát és a gombát. Sózzuk, beletesszük a tárkonyt, az uborkát, majd a tejfölt. Ebbe a raguba tesszük vissza a halakat, és összepároljuk kíméletesen 5-6 percig, ha kell pici vizet, vagy fehérbort lehet aláönteni.

A puliszkagombóc
2 dl vizet és a tejet a vajjal, sóval felforraljuk, és gyors kevergetés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Összeforraljuk 1-2 percig, hogy a dara megpuhuljon, és fagylaltos kanállal szép gombócokat adagolunk belőle. A halas raguval frissen-forrón tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag körettel: 532 kcal


pacponty.jpg

Magvakban sült pácolt ponty

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg pontyszelet
  • 10 dkg tökmag, tisztított napraforgó, szezámmag, dió vegyesen
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • A sütéshez: 3 dl olaj
  • A páchoz:
  • 1 szál sárgarépa 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 1 színes paprika
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 mokkáskanál cukor (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 babérlevél
  • A tálaláshoz:
  • 1 fej saláta
  • 1 citrom 

Elkészítés:

A halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat és összekeverjük a zsemlemorzsával.

A halszeleteket lecsöpögtetjük, megforgatjuk lisztben, tojásban és végül a magos morzsában. Bő, forró olajban, kíméletesen, 5-7 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, és elkészítjük a pácot. A sárgarépát, a hagymát és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra metéljük, a keveréket kicsit megsózzuk, és 10 percet állni hagyjuk. Az ecetet összekeverjük kevés cukorral, az olívaolajjal és 2 dl vízzel, beletesszük a babérlevelet, majd a zöldségekkel összekeverjük. A kisütött halszeleteket beletesszük a zöldséges pácba, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Tálaláskor megmossuk a salátaleveleket, ráfektetjük a halat, a zöldségekkel együtt, ráteszünk a levéből is, és citrommal díszítjük. Ízlés szerint paradicsomot vagy más zöldséget is kínálhatunk mellé.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 438 kcal


amur.jpg

Zelleres tésztában sült amurcsíkok kevert salátával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg amurfilé
  • 20 dkg zellergumó
  • 2 tojás
  • 8-10 dkg liszt
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • olaj a sütéshez
  • A salátához:
  • 30 dkg vegyes saláta (fejes, fodros, cikória)
  • 10 dkg színes paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg uborka
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál finomra vágott kapor
  • 2 citrom 

Elkészítés:

A halfilét éles késsel beirdaljuk, és 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Megsózzuk, és ameddig készül a tészta, letakarva hűtőben tartjuk. Megtisztítjuk a zellert és lereszeljük a káposztareszelővel.

A zellerhez adjuk a tojást, a lisztet, sót, borsot, a petrezselymet és jól összekeverjük, ha száraz lenne, lehet belekeverni kicsi tejfölt, tejet, vagy reszelt almát is. A halcsíkokat lisztbe forgatjuk, majd a zelleres tésztát rányomkodjuk, és nem túl forró, bő olajban aranyszínűre sütjük. Ha megsült, papírkendőre szedjük, és leitatjuk a felesleges olajat. A salátákat, a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. A salátákat összetépkedjük, a paprikát, a paradicsomot, az uborkát összedaraboljuk. A joghurtot kikeverjük az olívaolajjal, a kaporral, 1 citrom levével, sóval, borssal. Óvatosan összeforgatjuk az egészet, és tányérra tesszük. Mellétesszük a forró halcsíkokat, és a maradék citrommal díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 432 kcal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 15
Heti: 21
Havi: 544
Össz.: 177 333

Látogatottság növelés
Oldal: HALBÓL-HAMIKÁT
CÉDRUS HORGÁSZTÓ – ahol minden kifogható - © 2008 - 2024 - cedrus.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »